Bilutleie Ålesund

Leiebil Ålesund

Ålesund er en av de største byene langs den vestlige kysten av Norge. Byen ligger på den «nordlige delen» av Vestlandet, og er med sine drøye 50 000 innbyggere som en liten storby å regne i norsk målestokk. Ålesund har i mange år vært en tradisjonsrik fiskeby, men har i dag industri som strekker seg langt utover dette. Som byens største turistattraksjon er nok den spektakulære naturen det fremste, der selve sentrum består av flere små øyer som er sammenkoblet av broer. Vakkert!

Her leier du bil i Ålesund

Flyplassen Vigra er det stedet de fleste turister og besøkende ankommer Ålesund dersom de ikke kjører egen bil. Følgelig er det også her at bilutleie tilbys av de fleste aktørene. Både Hertz, Sixt og Avis som de tre store kjedene tilbyr leiebil i Ålesund her. Har du ikke rabattavtaler med en av disse, så kan vi anbefale prisdyktige Sydsiden Bilutleie – som for øvrig ligger i sentrum av Ålesund. Da må bruk av kollektivtransport fra flyplassen medregnes. Se også Bilutleie Ålesund (Bilutleie24.no)

Attraksjoner man bør besøke med leiebil

Ålesund er en forholdsvis liten by, med et sentrumsområde som ikke strekker seg over mange kvadratmeterne. Følgelig anbefaler vi å la bilen stå når man skal oppleve de mest sentrumsnære severdighetene og attraksjonene. Men utenfor byen ligger også flere spennende attraksjoner, som for eksempel Atlanterhavsparken. Vi anbefaler også en kjøretur langs den spektakulære Atlanterhavsveien, som er kjent gjennom mange TV-reklamer. Også den populære fotturen opp mot Trollstigen ligger utenfor Ålesund, og dit tar man seg enklest med leiebil.

Generelle kjøretips

Som nevnt i forrige avsnitt er Ålesund en liten og kompakt by, med tett bebyggelse i sentrum, og relativt kronglete veinett. Allikevel er det mer eller mindre uproblematisk å ta seg frem i sentrum med leiebil, men på en fin sommerdag kan man like gjerne la bilen stå og ta seg frem til fots. Utover dette er det ingenting spesielt man behøver å tenke på når man kjører bil i Ålesund.