COOP MasterCard

CoopMasterCard-2

Handler du ofte hos butikkjeden Coop og deres butikker? Hvorfor ikke da skaffe deg et Coop MasterCard? Svært mange nordmenn er allerede Coop-medlem og sparer på den måten penger, men det er fullt mulig å spare enda mer enn hva man gjør som «vanlig» medlem. For med Coop MasterCard, som er forbeholdt medlemmer av Coop, så kan du spare over dobbelt så mye som du vanligvis gjør. Kortet tilbys som et samarbeid mellom den gigantiske kortutstederen EnterCard og Coop.

Effektiv rente og kredittgrense

Med Coop MasterCard får du en maksimal kredittgrense på 100 000 kroner, noe som står i stil til hva resten av markedet kan tilby deg. Den effektive renten ligger på 25,84 prosent, noe som er litt over gjennomsnittet. Dette er altså en ganske høy rente, som gjør at Coop MasterCard ikke egner seg for kredittbrukeren. Det er derimot et utmerket kredittkort for den disiplinerte bruker som alltid betaler regningene innen forfall slik at man faktisk kan dra nytte av de bonusene dette kredittkortet har.

Låneeksempel

15 000,- o/12 mnd. Totalt 16 571,-

Bonuser, rabatter og cashback

Med kredittkortet Coop MasterCard så handler alt om bonuser og cashback. Grunnen til at Coop lanserer sitt eget kredittkort, er nemlig at de vil at folk skal handle hos dem. Og hvis du gjør det – og betaler med ditt Coop MasterCard – så får du cashback på 1 prosent av handlesummen. I tillegg til dette kommer kjøpeutbyttet du får som medlem. Handler du for 100 000 kroner hos Coop-kjeden i løpet av ett år, så har du altså spart nesten 2000 kroner! Cashbacken gjelder også for alle andre handler i hele verden, men da blir bonusen på bare 1 prosent. Det gjelder dog ikke hos konkurrerende dagligvarekjeder i Norge. Maksimal bonusopptjening i løpet av ett år er handel for 250 000 kroner.

Bensinkort

Coop MasterCard har ingen spesiell bensinbonus og egner seg derfor dårlig som bensinkort.

Forsikringer

ReiseversicherungMed Coop MasterCard får du reiseforsikring inkludert dersom du betaler minst halvparten av reisekostnadene med kredittkortet. En slik forsikring koster gjerne mellom 1000 til 2000 kroner (per person) i banken, mens du med kredittkortet får dekket inntil 3 medlemmer av reisefølget uten ekstra kostnad.

Coop MasterCard har også gratis avbestillingsforsikring inkludert, og man kan betale for en del valgfrie tilleggsforsikringer. Husk å lese forsikringsvilkårene før du legger ut på reise!

Fordeler og ulemper

Fordeler:

  • Gunstig kort for Coop-handleren
  • Høy kredittgrense
  • Gratis reiseforsikring
  • Cashback på alt du handler

Ulemper:

  • Må være Coop-medlem
  • Noe høy effektiv rente

Vilkår

  • Du må være minst 18 år gammel for å søke.
  • Du må være Coop-medlem for å søke.

Nøkkeltall

Korttype: MasterCard
Effektiv rente: 26,17%
Aldersgrense: 18 år
Rentefri tid: 45 dager
Kredittgrense: 100 000 kr
Minibank: 15 kr + 1%
Uttak i bank: 75 kr + 1%
Valutapåslag: 1,75%
Årsavgift: 0 kr
Adm.gebyr: 0 kr
Varekjøp: 0 kr
Faktura: 45 kr (eFaktura 0 kr)
Overtrekkgebyr: 125 kr
Cashback: Ja
Rabatt: Nei
Drivstoffrabatt: Nei
Reiseforsikring: Ja

Kontaktinformasjon

Epost: Kontaktskjema
Adresse: EnterCard Norge,
Dronningens gt. 40, PB 6783,
St. Olavs Plass, 0130 Oslo
Telefon: 815 22 515